Page Menu

Moderne Monniken, boek te koop in onze dojo

Moderne Monniken, onderricht van een zenmeester, door Kosen Thibaut
Oorsponkelijke titel: Les Cinq Dégrées De L’Éveil, l’enseignement d’un moine zen
Vertaling: Johan Mulder
Prijs: 15 euro
Presentatie van de Franse uitgever:“We hebben hier te maken met een hoogst origineel onderwijs, met een beoefening van zen die de vrijheid ademt en die ons doet denken aan de krachtige en vernieuwende teksten van de grote meester uit de chinese chan-traditie. De monnik Kosen herinnert ons er aan dat we én solitair én solidair zijn, en dat de evolutie van het bewustzijn afhangt van de scherpte van onze geest en van onze fysieke en psychische vastberadenheid. Op het pad naar verlichting telt elk moment van ons dagelijks bestaan: “In ons leven is alles mogelijk en alles is nodig”, zegt hij in één van de krachtige, genre vernieuwende termen waarmee dit boek is doorspekt.”

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes